Mogelijke oorzaken
Sinds 1 januari 2015 is er veel veranderd in de regelgeving voor brandmeldinstallaties. Mede daardoor bestaat er enige onduidelijkheid over de certificering en inspectie van brandmeldinstallaties.
De nieuwe inspectieschema’s die per 1 juni 2015 gelden, wijken op een aantal punten af van de oude schema’s. Hierdoor kunnen bepaalde punten tot afkeur leiden, zonder dat de omstandigheden daadwerkelijke veranderd zijn.
Veranderingen in nieuwe inspectieschema’s
De belangrijkste verandering rond de certificering van uw ontruimingsalarminstallatie is dat alle inspectiepunten nu ook echt in orde moeten zijn. Liften en deuren die niet correct functioneren, alsmede het niet op orde hebben van de organisatorische brandveiligheid leiden nu bijvoorbeeld tot een NEE-conclusie bij een inspectie.
Bestaande installaties reviseren
Het is mogelijk dat de gemeente of brandweer u erop wijst dat de ontruimingsinstallatie niet meer aan de huidige eisen voldoet en u adviseert deze te vervangen. De kosten voor volledige vervanging zijn aanzienlijk en veroorzaken veel overlast in uw bedrijfsvoering. Deze situatie komt de laatste jaren steeds vaker voor. Om de overlast en kosten van een dergelijke operatie tot een minimum te beperken, hebben wij ons gespecialiseerd in het reviseren van bestaande installaties.
Hierbij worden alleen de noodzakelijke onderdelen vervangen en wordt wat nog goed is hergebruikt. Dit zorgt voor een aanzienlijk lagere aanschafprijs, bespaart tijd en minimaliseert de overlast binnen uw bedrijf tijdens de werkzaamheden. Na de renovatie van de brandmeldinstallatie voldoet deze weer aan de huidige norm en regelgeving en kan deze wederom gecertificeerd worden.
Ontruimingsinstallatie laten renoveren?
Wilt u uw bestaande alarmsysteem opnieuw certificeerbaar maken met zo min mogelijk kosten en overlast? Onze adviseurs staan graag voor u klaar. Ook kunt u contact opnemen door het invullen van onderstaand contactformulier.